SocialNewsToday

6 motive să mănânci ananas în fiecare zi

Ananas. Cui nu îi place? Dulce, zemos, aromat, puțini sunt cei care nu iubesc acest fruct. Desigur, are mult mai multe beneficii decât gustul lor delicios. Acesta are nenumărate vitamine și enzime care aduc un aport important sănătății noastre. Iată și tu 6 motive pentru care ar trebui să mănânci ananasul.

1. E plin de nutrienți importanți. Este un super fruct, ce conține:

  • vitaminele B
  • vitamina A
  • magneziu
  • cupru
  • calciu
  • fosfor
  • potasiu

Doar 100 de grame de ananas pe zi îți asigură toate aceste vitamine și minerale.

2. Îți îmbunătățește sistemul imunitar

Datorită tuturor substanțelor sănătoase pe care le conține, ananasul te ajută să fii mai sănătos, să nu răcești des sau să nu contactezi infecții.

3. Reduce tensiunea

Dacă ai probleme cu presiunea sângelui și aceasta e mare, o porție de ananas pe zi te ajută să rezolvi problema. Acest fruct este extraordinar pentru a regla tensiunea sanguină, datorită conținutului mare de potasiu, ce protejează inima.

4. Îți ajută digestia

Dacă ai probleme cu stomacul, mănâncă ananas. Acest fruct bogat în fibre îți curăță colonul și reglează tranzitul intestinal.

5. Îmbunătățește vederea

Dacă ai deja probleme cu vederea sau vrei doar să te asiguri că nu vei avea, consumul de ananas este aliatul tău principal, căci acest fruct conține betacaroten.

6. Menține pielea elastică și tânără

Cu cât mănânci mai mult ananas, cu atât vei avea un ten mai frumos, curat, fără riduri sau imperfecțiuni.

Ananasul e un fruct extraordinar și pentru copii, de aceea e bine să îl decupezi în forme simpatice și să le oferi cât mai des o astfel de gustare.

Ananasul este o plantă tropicală originară din America, tolerantă la secetă, care creşte până la 5-8 metri în înălţime. Planta produce mai multe fructe lungi, ovale în fiecare sezon, din martie până în iunie.

Fructul de ananas, aşa cum îl ştim noi de la piaţă este, de fapt, o combinaţie (o aglutinare) de fructe produse de mai multe flori alăturate.
Pulpa sa este suculentă şi cărnoasă, cu tulpina care serveşte ca un miez fibros de sprijin. Exteriorul este dur, cu mici solzişori ce pot fi de culoare verde închis, galben, portocaliu-galben sau roşu atunci când fructul este foarte copt. Pulpa poate varia ca şi culoare de la alb-crem la galben şi are un amestec de gust dulce şi o aromă bogată.

Ananasul este inclus în rândul plantelor medicinale datorită calităţilor fructului său, care are numeroase efecte benefice asupra sănătaţii.

 

Ananasul are proprietăţi antiinflamatorii, purgative, detoxifiante, antidepresive şi are efect revigorant.

Ananasul nu are deloc grăsimi sau colesterol şi are doar 50 de calorii per 100 grame, multe fibre şi proteine, ceea ce îl face ideal în curele de slăbire.

Ananasul proaspăt este recomandat spre consum după mesele copioase, bogate în carne, deoarece deblochează conglomeratele alimentare din stomac şi înlătură durerile digestive.

Bromelina din ananas are efect antiinflamator, fapt care împiedică formarea cheagurilor de sânge responsabile de tromboze şi acccidente vasculare cerebrale, deci scade riscul de boli cardiovasculare.

În aplicatii cutanate, bromelina scade inflamaţia şi calmează durerile articulare din artrite sau entorse. De asemenea, bromelina asociată cu antibiotic este impregnată în bandaje şi ajută astfel la cicatrizarea mai rapidă a rănilor.

Un consum frecvent de ananas ar putea ajuta şi la prevenirea degenerescenţei maculare, a astmului şpi a hipertensiunii arteriale, întăreşte sistemul imunitar, fibrele solubile ajută la scăderea colesterolului sangvin şi la prevenirea constipaţiei, iar fitonutrienţii impiedică oxidul nitric şi aminele alimentare să se combine în stomac pentru a forma nitrosamine cu potenţial cancerigen, deci scad riscul de cancer.

sus
Ananas – Precautii si Contraindicatii

Ananasul este foarte acid (în special cel necopt), iar această aciditate afectează smalţul dinţilor sau poate provoca neplăceri persoanelor care suferă de afecţiuni gastrice (ulcer, gastrită).

Bromelina, în aplicaţii locale, poate cauza dermatite sau iritaţii ale mucoasei bucale.

Conserva de ananas, un produs frecvent consumat, are un aport caloric superior fructului proaspăt, în functie de cantitatea de zahăr adăugata şi nu conţine bromelină, care este distrusă odată cu tratamentul termic.

Redactia SocialNews

Comentarii

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x