SocialNewsToday

Gătește orezul împreună cu ulei de cocos și vei topi grăsimile și vei arde caloriile

Mulți oameni mănâncă orez, dar puțini știu cum să îl gătească corespunzător. Indiferent dacă îl mănânci drept garnitură, împreună cu legume sau într-un rulou tip sushi, orezul trebuie gătit într-o anumită manieră pentru a fi sănătos și pentru a facilita arderea grăsimilor și reducerea caloriilor.

Este suficient faptul că avem o mulțime de tentații culinare, consumăm prea multe grăsimi și prea multă sare, deci nu trebuie să mai existe alți factori care să ne dăuneze sănătății. Atenție, căci orezul, deși e foarte sănătos, are cam 200 de calorii la 150 de grame. Acestea se transformă în zahăr, fapt ce crește riscul de diabet.

De vină este amidonul conținut de orez! Acesta nu se digeră complet și ajunge să fie depozitat în ficat și e confundat cu zaharurile și grăsimile, fapt ce va produce grave probleme de sănătate. Medicii au analizat îndelung această situație și au găsit o soluție pentru a combate riscul. Iată cum să gătești orezul pentru ca acesta să te ajute să topești grăsimile și să arzi caloriile.

Folosește întotdeauna ulei de cocos, pe care să îl adaugi atunci când pui orez la fiert. Gătește-l timp de 40 de minute și când este gătit, ține-l la frigider timp de 12 ore, înainte de consum. Specialiștii în nutriție spun că aceasta e cea mai bună metodă de a găti orezul.

Studiile au demonstrat că orezul preparat cu această metodă va fi mai ușor digerat de către organism, drept urmare scade și riscul de a suferi de cancer de colon, de indigestie sau de diabet. Încearcă și tu!

Uleiul de cocos este superalimentul secolului XXI şi nimeni nu îi poate nega beneficiile pentru sănătate.
Este un aliment şi un ingredient deosebit de nutritiv, nelipsit în dieta vegetariană şi raw-vegană. Fiind un ulei nealergenic, poate fi consumat şi de copii, chiar de la o vârstă fragedă.

Mai mult, are utilizări multiple ca bază şi în cosmetică, în reţetele preparate acasă ori în laboratoare. Iar studiile recente care acoperă subiecte de la scăderea în greutate, la prevenţia cancerului şi până la sănătatea inimii nu sunt nici ele neglijat.

Ca şi alte uleiuri, uleiul de cocos este şi el de mai multe feluri: extravirgin, presat la rece, presat la cald, rafinat fizic, rafinat chimic.

Cum îl alegem pe cel mai sănătos?

”Uleiul de cocos rafinat chimic este obţinut printr-un proces de distilare cu ajutorul unor substanţe chimice potenţial nocive, la temperaturi ridicate. Sau, ca produs secundar din uleiurile rămase din procesul de obţinere a fulgilor de cocos şi în care se regăsesc adesea grăsimi hidrogenate, periculoase pentru sănătate. Uleiul extras sau presat la rece, numit şi virgin sau extravirgin, e obţinut doar printr-un proces mecanic de presare a pulpei de cocos crude, proaspete sau uscate şi este, prin urmare, cel mai sănătos.

Uleiul de cocos nerafinat, extras la rece, organic este cel mai benefic dintre toate, deoarece toate proprietăţile sale extraordinare se păstrează nemodificate. Am ales sa facem producţia în Sri Lanka pentru a obţine uleiul ca şi odinioară, prin presarea la rece, prin centrifugarea laptelui de cocos, obţinut din pulpă proaspătă, organică. La fel ca atunci, localnicii se caţără până în vârful palmierului, pentru a culege nucile.

Înainte însă de a porni, ei se roagă la spiritul palmierului, pentru a fi protejaţi. Filosofia noastră este să aducem pe rafturile magazinului virtual produse în care noi să avem încredere în primul rând”, a explicat Ciprian Stancu, fondator Republica Bio, singurul magazin ce comercializează în exclusivitate doar produse bio.

Ei se asimilează rapid în organism şi se transformă în energie, motiv pentru care uleiul de cocos este recomandat persoanelor care vor să slăbească şi celor care fac sport. Acidul lauric se regăseşte şi în laptele matern şi ne protejează împotriva virusurilor şi bacteriilor.

Conţine cu 10% mai puţine calorii faţă de alte grăsimi vegetale şi mai mult, acest ulei este unul dintre cele mai bogate surse de grăsimi saturate, aproape 90% din acizii graşi din uleiul de cocos fiind saturaţi. Acizii graşi pot avea efecte terapeutice asupra tulburărilor cerebrale, precum epilepsie şi Alzheimer.

În plus uleiul de cocos scade colesterolul, stimulează sistemul imunitar prin polifenoli şi antioxidanţi naturali, vitaminele A, C si E, vitamina K, Fier şi Calciu, reglează metabolismul şi digestia şi, printre altele, ne ajută să avem părul şi pielea sănătoase şi strălucitoare atunci când alegem să-l folosim ca şi ingredient cosmetic. Protejează chiar şi împotriva periculoaselor raze ultraviolete, atunci când este întins pe piele înainte de expunerea la soare. Şi foarte interesant, multe moaşe îl folosesc pentru masajul pielii bebeluşului.

Redactia SocialNews

Comentarii

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x