SocialNewsToday

Holzindustrie Schweighofer: Masive tăieri ilegale de păduri în Parcul Național Rodna (VIDEO și FOTO)

Semneaza petitiile noastre de eliminare a Holzindustrie Schweighofer

– https://www.petitieonline.com/stop_despaduririlor
– https://campaniamea.de-clic.ro/petitions/hornbach-bricostore-dedeman-obi-renuntati-la-produsele-firmei-schweighofer
– https://www.petitieonline.com/cerem_cercetarea_si_stoparea_holzindustrie_schweighofer

Informație-bombă: Holzindustrie Schweighofer RECUNOAȘTE că în fabricile din România sosesc zilnic 70 de camioane cu bușteni, adică peste 400.000 de tone anual!

Austriecii de la Holzindustrie Schweighofer au recunoscut că 70 de camioane sosesc pe zi, în medie, la fabricile de cherestea operate de compania care se ocupă cu prelucrea lemnului.
Dorind să arate că au implementat un sistem prin care identifică transporturi neconforme, austriecii au detonat o bombă în propria curte.
Un astfel de camion transportă 20 de tone, ceea ce înseamnă că Schweighofer reușește să taie 1400 de tone pe zi.
Într-un an de zile, aceștia reușesc să taie 420.000 de tone de lemn.
Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului și are aproximativ 3.500 de angajați.
Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de țări din întreaga lume.
Gerald Schweighofer este omul decorat de Ion Iliescu și cu legături și la actualul președinte Klaus Iohannis.

Environmental Investigation Agency (Agenția de Investigații de MediuEIA) dezvăluie un abuz fără precedent: dovezi clare privind tăieri ilegale de lemn în al doilea parc național ca mărime din România, legate de Holzindustrie Schweighofer, gigantul austriac în domeniul lemnului.

Parcurile naționale din România au o valoare inestimabilă deoarece adăpostesc unele dintre ultimele zone de faună și floră sălbatică rămase în Europa, dar sunt grav amenințate de exploatările forestiere comerciale distructive și ilegale.

Holzindustrie Schweighofer (Schweighofer), cel mai mare consumator de lemn de esență moale din România, s-a aflat în centrul atenției internaționale de mai mulți ani, din cauza achiziției pe scară mare de cherestea din România tăiată ilegal.

Forest Stewardship Council (FSC) i-a retras firmei Schweighofer certificarea FSC la începutul lui 2017, în urma unei investigații interne detaliate. Acest gigant al lemnului și-a promovat în ultimii ani așa-zisele reforme, dar noua investigație EIA arată că de fapt compania nu și-a schimbat principalele practici de achiziție. Schweighofer rămâne unul dintre principalii promotori ai practicilor de exploatare forestieră ilegală și distructivă în habitatele cele mai fragile din Europa.

Parcul Național Munții Rodnei din România cuprinde cele mai înalte vârfuri din Carpații Răsăriteni și adăpostește urși, lupi, râși și capra neagră, pe cale de dispariție (Rupicapra rupicapra). Majoritatea pădurilor din acest parc sunt în proprietate privată, fiind retrocedate consiliilor locale cu peste zece ani în urmă. Exploatarea forestieră comercială este permisă în mai mult de jumătate din suprafața parcului, deși legislația din România solicită controale stricte cu privire la modul de desfășurare a acestor exploatări.

Dacă nu se vor lua măsuri urgente despădurirea agresivă va conduce la grave perturbări climatice și la pagube inestimabile pe moment pentru întreaga țară.

Semnează petiile de aici:
– https://www.petitieonline.com/stop_despaduririlor
– https://campaniamea.de-clic.ro/petitions/hornbach-bricostore-dedeman-obi-renuntati-la-produsele-firmei-schweighofer
– https://www.petitieonline.com/cerem_cercetarea_si_stoparea_holzindustrie_schweighofer

Comentarii

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x