SocialNewsToday

Secrete pentru a slabi rapid

Pe Internet există mii de sfaturi care îți promit că vei slăbi în mod rapid și eficient, fără nervi în plus. Fiecare metodă este unică. Ce nu funcționează pentru o persoană ar putea fi metoda perfectă pentru alta. Iată câteva dintre cele mai interesante sfaturi de slăbit – încearcă și vezi care funcționează pentru tine:

1. Bea apă rece înainte de mese — Bea un pahar de apă rece cu 15-20 de minute înainte de a mânca. Te vei simți sătulă și nu vei mai avea tendința de a mânca foarte mult. Ține cont că s-ar putea să îți păcălești stomacul pentru vreo 10 minute, dar foamea s-ar putea întoarce.

2. Aromaterapie — În timpul pregătirii mâncărurilor, pofta noastră de mâncare scade sau dispare cu totul. Asta se întâmplă fiindcă mirosul ne păcălește creierul și trimite semnale de sațietate. Specialiștii în aromaterapie recomandă să inhalezi miros de mere, mentă sau vanilie atunci când ești la dietă. Pofta de mâncare s-ar putea să dispară, dar e foarte probabil să revină mai târziu.

3. În loc să consumi ceva la desert, spală-te pe dinți — Se spune că un alt mod de a-ți păcăli foamea e să te speli pe dinți în loc să mănânci. Simțind mentolul, creierul nostru primește un semnal că nu va mai primi mâncare. Asta te ajută să-ți controlezi pofta de mâncare. E destul de ciudat, dar chiar funcționează.

4. Mănâncă stând în picioare — Mulți specialiști recomadă să mănânci stand în picioare, pentru că te vei sătura, dar vei mânca mai puțin – asta dacă reușești să stai cu farfuriile în mână.

5. Ține lingura sau furculița cu mâna greșită — Psihologii spun că atunci când mănânci cu mâna greșită, mănânci mult mai puțin, dar asta e totuși puțin probabil să funcționeze.

6. Nuanțe reci în bucătărie — Nutriționiștii îi sfătuiesc pe cei care au tendința să mănânce prea mult să folosească ustensile în nuanțe reci. Albastrul și verdele micșorează pofta de mâncare și liniștesc sufletul. În mod inconștient, aceste culori nu sunt asociate cu mâncarea. Acest sfat s-ar putea să funcționeze – mai ales dacă mâncarea nu e foarte gustoasă.

7. Mănâncă pe întuneric — Acesta e un obicei foarte popular în Europa. Dacă mănânci într-o camera întunecată, nu vezi exact câtă mâncare mai ai în farfurie și mănânci doar atât cât ai nevoie. În general, lumina puțină creează sentimentul de vacanță sau ritual. Te vei bucura de atmosferă, vei mânca mai puțin și te vei sătura mai repede.

8. Număr identic de calorii la micul dejun — E în regulă dacă mănânci ouă la micul dejun, nu terci de ovăz, deoarece au acelașui număr de calorii, iar după ouă te vei simți sătul/ă mai mult timp.

9. Mănâncă în haine mai formale — Atunci când porți haine formale, mănânci cu mai multă grijă, mai încet și mesteci mai bine. Încerci să nu te pătezi și să stai cu spatele drept. Prin urmare, mănânci și mai puțin.

10. Când ți-e foame, mănâncă 2-3 felii de ciocolată — Ciocolata neagră, în cantități mici, îți oferă energie, îți scade pofta de mâncare și nu dăunează siluetei.

Redactia SocialNews

Add comment