SocialNewsToday
Cum poți găsi telefonul pierdut sau furat

Cum poți găsi telefonul pierdut sau furat

O tânără în vârstă de 29 de ani din Capitală a fost zilele acestea personajul unei întâmplări cu hoți care-și fac ”meseria” și cu polițiști care, susține ea, au trimis-o la plimbare refuzând să îi acorde sprijinul!

După ce a fost jefuită într-un oficiu poștal, Alexandra și-a găsit telefonul furat la o casă de amanet, însă, polițiștii la care a apelat nu au venit la fața locului pentru a bloca vânzarea aparatului buclucaș.

Necazul a lovit-o pe Alexandra când se afla în incinta Oficiului Poștal 37, din apropierea Pieței Universității din București.
Un moment de neatenție a costat-o telefonul mobil care i-a fost subtilizat de un personaj care s-a aflat în acele momente în preajma ei.

A urmat, firesc, o reclamație la Secția 6 poliție unde fata însoțită de iubitul ei, Cosmin, a declarat cu lux de amănunte ce s-a întâmplat și a oferit anumite caracteristici ale aparatului furat.
Încercând cumva să ajute la recuperarea mobilului, Alexandra a ”periat” internetul în căutarea telefonului său care, spera ea, va fi scos la vânzare.

Actul 1: telefonul mobil furat a fost găsit a doua zi la o casă de amanet

Norocul i-a surâs chiar a doua zi când, pe un site destinat vânzărilor și cumpărărilor, a găsit un telefon ce părea să fie al ei.

”Un amanet din București avea la vânzare un aparat exact ca al meu. M-am dus acolo cu prietenul meu, am constatat că telefonul era al meu, deoarece avea în continuare pe spate husa mea de protecție, personalizată.

Când am deschis telefonul a apărut numele meu pe ecran! Clar era al meu, fapt confirmat chiar și după IMEI (n.r. numărul de identificare), dar nu i-am spus celui de la amanet că acel telefon este furat și ca este al meu”,poveste Alexandra care a crezut că problema furtului urma să fie și rezolvată.

Actul 2: operatorul de la 112 îi trimite pe păgubași la secția unde au depus reclamația
Momentul în care iubitul ei, Cosmin, a sunat la 112 chiar din fața casei de amanet pentru a cere sprijinul polițiștilor avea să coincidă cu derularea unor evenimente pe care ei, păgubașii, nu și le pot explica.

Operatorul de la numărul de urgență i-a direcționat către secția 6, acolo unde, cu o zi înainte, au depus reclamația.

”I-am explicat operatoarei că mi s-a furat telefonul cu o zi înainte, că există plângere la Secția 6 și că am găsit telefonul la casa de amanet. Mi-a spus că nu au cum să mă ajute, că acolo unde a casa de amanet e în raza altei secții de poliție și că trebuie să mă duc la secția unde am depus reclamația, adică la Secția 6”, susține Cosmin, tânărul de 29 de ani care a vorbit cu operatoru de la 112.

Actul 3: Telefonul a fost vândut după 20 de minute de la plecarea tinerilor din casa de amanet
Din nefericire pentru ei, nici la Secția 6 unde au sunat imediat nu au rezolvat absolut nimic.

Tinerii spun că ofițerul de serviciu le-ar fi spus că el e singur și că nu poate pleca de acolo, dar și că zona unde este casa de amanet unde au găsit aparatul nu este în jurisdicția lor.

”Ne-au zis că nu e jurisdicția lor și că ei nu-i pot trimite pe colegii lor de acolo, la casa de amanet. Ofițerul de serviciu de la Secția 6 a zis că el nu poate să plece de acolo că e singur! Ne-au chemat la Secția 6, dar ne-au specificat că oricum nu avem ce să facem să dosarul e la Parchet pentru număr unic și încă nu s-a întors.

Le-am zis că telefonul va pleca de la amanet, să vină să blocheze vânzarea lui.
A doua zi, am fost la amanet cu trei polițiști de la Secția 6, dar telefonul nu mai era.

Chitanțele casei de amanet demonstrează că aparatul fusese vândut la 20 de minute după ce noi am plecat de acolo.

Am avut aparatul în mână și poliția nu a făcut nimic”, a mai spus Cosmin care consideră că lui și iubitei sale le-au fost încălcate toate drepturile.

Cei doi tineri mai au un dram de speranță că-și vor găsi aparatul cu ajutorul datelor de identificare ale celui care a lăsat aparatul la amanet.

Referitor la această situație, reprezentații Poliției Capitalei ne-au oferit următorul răspuns:
”Cu privire la cele expuse, vă facem cunoscut faptul că la nivelul secției de politie se află în instrumentare dosarul penal privind furtul telefonului mobil, fiind efectuate cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, în vederea identificării autorului și pentru recuperarea prejudiciului.

Cu privire la modul de efectuare a activităților în cauză, vor fi dispuse măsuri de verificare, conform competentelor”, ne-a declarat cms.șef Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei.

Cum poți găsi telefonul Android pierdut sau furat

„În cazul telefoanelor Android, cea mai simplă metodă de a vizualiza locația dispozitivului și informațiile de pe acesta este utilizarea sistemului Android Device Manager.

Este necesară înregistrarea prealabilă pe site-ul dedicat, apoi din cadrul meniului oferit, dispozitivul poate fi șters sau blocat, poate fi urmărit pe hărțile Google Maps – în caz de furt – și se poate da comanda să sune la volum maxim pentru 5 minute, pentru a putea fi localizat mai repede, în cazul în care a fost rătăcit”

O altă variantă ar fi utilizarea Android Lost, care se poate instala și fără a avea acces la telefon.
Aplicația poate fi instalată din Play Store, din contul Google cu care este sincronizat dispozitivul, după care se trimite un SMS pe telefonul în cauză, cu textul „androidlost register”.
Astfel, aplicația se activează automat și poate realiza fotografii cu camera telefonului și permite citirea SMS-urilor primite, fără ca utilizatorul să știe acest lucru.

De asemenea, istoricul Google Maps poate oferi poziția exactă a dispozitivului, chiar dacă această funcție este dezactivată.
După accesarea sistemului Google Maps, se alege din calendar data curentă și ultima oră la care dispozitivul a fost recunoscut, după care pe hartă vor apărea locațiile și chiar traseul parcurs de telefonul pierdut sau furat.

Cum îți poți găsi iPhone-ul pierdut sau furat

Utilizatorii iOS au la dispoziție funcția Lost Mode, care permite utilizatorului să blocheze dispozitivul cu o parolă, în cazul în care acesta este dispărut, pentru a proteja datele de pe telefon. O altă variantă utilă este aplicația Find My iPhone, care necesită o conexiune la Internet prin Wi-Fi sau date mobile.

„Există și aplicații prin care utilizatorii își pot accesa telefonul remote, precum TeamViewer: Remote Control, Splashtop 2 Remote Desktop sau Jump Desktop, care au un sistem ce se instalează pe desktop și telefon și permite controlul unuia prin intermediul celuilalt. Toate cele 3 aplicații menționate sunt disponibile atât pentru Android cât și pentru iOS”,.

Este important de știut și faptul că în momentul în care telefonul este închis sau nu are cartelă SIM, acesta nu va putea fi localizat. Totuși, dată fiind nevoia de a naviga pe Internet, cu siguranță telefonul va fi conectat în cele din urmă la o rețea Wi-Fi, moment în care va putea fi blocat de către sistemul activat de utilizator.

Add comment