SocialNewsToday

Toate FEMEILE vor primi bani de la stat! 300 EURO pe loc, dacă sunt dispuse să facă asta

Toate femeile pot primi de stat 300 de euro daca fac un sigur lucru. Iata cine se încadrează la această măsură și ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a lua banii.

Femeile însărcinate vor fi plătite să renunțe la fumat! Acestea ar putea primi vouchere în valoare de până la 300 de euro, dacă acceptă să renunțe la acest viciu, până la nașterea copilului, scrie a1.ro

Într-un efort de a combate efectele pe care fumatul le are asupra fătului, 17 spitale au acceptat să ia parte la studiul desfăşurat pe o perioadă de 36 de luni. Participantele se vor întâlni cu un consilier pentru renunţarea la fumat în timpul examenelor pe care trebuie să le efectueze o femeie însărcinată, scrie libertatea.ro

Pentru fiecare şedinţă, participanta va fi răsplătită cu un voucher de 20 de euro. Acestea pot obține până la 300 de euro.

Astfel, medicii vor să testeze eficiența stimulentelor financiare în ceea ce privește renunțarea la tutun. Participantele la studiu trebuie să îndeplinească mai multe condiții: să aibă cel puţin 18 ani, să nu fie însărcinate în mai mult de patru luni şi jumătate şi să fumeze cel puţin cinci ţigări pe zi.

Momentan, studiul se desfășoară în Franța, dar există posibilitatea ca și alți medici din Uniunea Europeană să preia inițiativa.

TE POATE INTERESA SI:

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, va propune Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) doua proiecte referitoare la acordarea unui sprijin financiar pentru analizele necesare in timpul sarcinii, respectiv pentru fertilizare in vitro.

“Primul se refera la un sprijin acordat de Primaria Capitalei pentru doamnele care sunt insarcinate, pentru ca s-a dovedit statistic ca in intreaga tara si in Bucuresti multe femei nu au bani si nici nu sunt sprijinite sa-si faca toate analizele necesare in timpul sarcinii si, de aceea, ajung cu sarcina destul de dezvoltata si abia prea tarziu afla anumite probleme pe care le au, ceea ce nu este de dorit si vom oferi un sprijin financiar in acest sens”, a explicat Firea, cu prilejul semnarii unui protocol intre Primaria Capitalei, Asociatia Colectiv GTC 3010 si Spitalul clinic de urgenta “Sfantul Ioan” pentru construirea unei maternitati in curtea acestei unitati spitalicesti.

Ea a adaugat ca sunt si foarte multe cupluri infertile.

“Au nevoie de un sprijin, deoarece prin decontarile de la Casa Nationala de Sanatate se acorda un numar de tratamente intr-un subprogram national, dar acest numar niciodata nu ajunge, nu e suficient si putem afirma ca e deja o batalie si o competitie pentru a obtine aceasta subventie de la stat pentru un program de fertilizare. (…) Femeile din Bucuresti care au indicatie de la medicul specialist sa urmeze un astfel de program de fertilizare in vitro vor fi sprijinite de Primaria Generala, achitandu-li-se practic pachetul complet de servicii medicale, inclusiv tratamentul initial”, a spus Firea.

Edilul general a mentionat ca spera ca in acest fel si Municipalitatea sa aduca o contributie privind cresterea natalitatii. “Avem un spor negativ atat in intreaga tara, cat si in Capitala”, a adaugat Firea.

Redactia SocialNews

Add comment